Δ. Κούβελας: «Να εισακουστούν οι Σχολές Οδηγών για το νέο σύστημα εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

Στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και στη λύση αυτών αναφέρθηκε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο.

Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε ότι «το κράτος οφείλει να στηρίξει με ειδικά οικονομικά μέτρα τους Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, καθώς ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια, υπολειτουργώντας επί τριετία για διάφορους λόγους, ήδη πριν επέλθει και η πανδημία».

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης πρότεινε επίσης στον Υφυπουργό Μεταφορών «το νέο σύστημα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών να προϋποθέτει τη σύσταση Σώματος Πιστοποιημένων Εξεταστών και την εκπαίδευσή τους».

Ο κ. Κεφαλογιάννης εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα του κ. Κούβελα, να ακούσει με προσοχή τις προτάσεις των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών για το νέο σύστημα εξετάσεων, πριν το νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών φτάσει στη Βουλή.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κράτος και πολίτες θα βάλουμε μαζί την υπογραφή μας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Από αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί να απουσιάζουν οι επαγγελματίες του χώρου», τόνισε ο κ. Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανάγκη να κυκλοφορούν τουλάχιστον 500 αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, ενόψει περαιτέρω ανοίγματος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

«Πρόκειται για έναν στόχο που υλοποιείται σύντομα και θα ανακουφίσει περαιτέρω το επιβατικό κοινό της πόλης» επεσήμανε ο κ. Κούβελας και ζήτησε επίσης να δρομολογηθούν άμεσα οι καταβολές του ΟΑΣΘ για μισθώματα προς τον συνεταιρισμό «ΗΡΑΚΛΗΣ», δηλαδή τον ιδιοκτήτη όλων των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός.

Προηγούμενο άρθροΜ. Γκάγκα : “Καλύτερα να ανοίξει η εστίαση με μέτρα”
Επόμενο άρθροΗ Ζέττα Μακρή με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών