Σ. Κεδίκογλου: «Πρέπει να προστατέψουμε τη γυναίκα & το παιδί, πρέπει να προστατέψουμε την οικογένεια»

Ιδιαίτερο βάρος στις συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης στην οικογένεια έδωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης από το STAR Κεντρικής Ελλάδας για το Σύλλογο κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Όπως ανέφερε, βάσει των τελευταίων στατιστικών στοιχείων κατά την περίοδο της υγειονομικής-οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. «Η πανδημία- τόνισε- έχει και ψυχικές παρενέργειες, έχει αυξήσει τα κρούσματα βίας εις βάρος των γυναικών και των παιδιών. Η σημερινή κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις,  που για να τις αντιμετωπίσουμε θα  πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, πρέπει να συνεργαζόμαστε, πρέπει  να προστατεύουμε τους ασθενέστερους.  Πρέπει όλοι να συνδράμουμε το έργο Οργανώσεων όπως ο «Καλός Σαμαρείτης» και να μην ξεχνάμε, ότι ο καθένας από εμάς έχει χρέος απέναντι στα παιδιά, απέναντι στην ισότητα της κοινωνίας, απέναντι  στις γυναίκες.  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι η γυναίκα είναι το αλάτι της γης και το παιδί είναι το μέλλον. Ως πατέρας ξέρω, ότι η γυναίκα μου μεγαλώνει το παιδί μου,  η σχέση της μητέρας είναι πιο άμεση από αυτή του πατέρα με το παιδί και αν ξεχάσουμε αυτά τα βασικά τότε έχουμε ξεχάσει γιατί είμαστε άνθρωποι. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να αγωνιστούμε για ν’  αφήσουμε πίσω μας μία κοινωνία καλύτερη».

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο που ταυτόχρονα με τα κρούσματα αύξησης της βίας εις βάρος των παιδιών παρατηρείται και αντίστοιχη αύξηση περιστατικών bullying, γιατί τα παιδιά συνήθως αυτό που εισπράττουν αυτό και αναπαράγουν, οπότε τα παιδιά που γίνονται θύτες υπήρξαν πριν και τα ίδια θύματα. «Πρόκειται- υπογράμμισε- για έναν φαύλο κύκλο που θα πρέπει να τον σπάσουμε, φροντίζοντας τις γυναίκες τα  παιδιά, την οικογένεια,  που είναι το  κύτταρο της κοινωνίας μας. Είναι  χρέος της Πολιτείας να έχει ενεργό ρόλο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα  για την πρόληψη και καταπολέμηση των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. »

Ο βουλευτής  κατέληξε, συγχαίροντας τον τηλεοπτικό σταθμό STARKEγια την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Τηλεμαραθώνιου Αγάπης και παράλληλα ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Ο Καλός Σαμαρείτης» που μας υπενθυμίζει- όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι όλοι μας στο μέτρο του δυνατού πρέπει να γίνουμε καλοί Σαμαρείτες.

Το video με τις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου στο link:

Προηγούμενο άρθροΣτέλλα Μπίζιου: “Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της νέας εποχής”
Επόμενο άρθροΝτ. Μπαχτσελί : «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια