Διευκρινίσεις έκανε ο υπουργός Υγείας για την απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού και αν αυτή αφορά και τους τουρίστες

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα και τους τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τουρίστες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες χώρες θα έρχονται στην Ελλάδα εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή μπορούν να προσκομίσουν αρνητικό PCR τεστ κορονοϊού.

Για το αν θα μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό, ρωτήθηκε χθες κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε:

«Για όποιον έρχεται στην Ελλάδα ισχύει ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, και φυσικά δεν επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις», τόνισε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι «Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί πιλοτικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό προς το παρόν. Θέλουμε να τεστάρουμε το σύστημα, τις πύλες εισόδου, τον τρόπο υποδοχής, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού την 15η Μαΐου».