Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της πρώτης Διεθνούς Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην τοποθέτησή της «Η αξία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας είναι ανεκτίμητη. Είναι η γλώσσα στην οποία μας άφησαν το έργο τους σπουδαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και συγγραφείς. Όμηρος, Πλάτων, Θουκυδίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Ιπποκράτης, Ευαγγελιστές, Πατέρες της Εκκλησίας και τόσοι άλλοι.

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα αποδίδει με ευκρίνεια την αλήθεια της ανθρώπινης σκέψης. Συμβάλλει στην έκφραση λεπτών εννοιών και είναι δυναμικά παρούσα στις επιστήμες, στα Μαθηματικά, την Φυσική, την Ιατρική, την Οικονομία και στον πολιτισμό, την Φιλοσοφία, την Λογοτεχνία και την Τέχνη.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό, συνέβαλε στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού, διαμόρφωσε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Χαίρομαι που, με αυτήν τη Διεθνή Πιστοποίηση, η αρχαία ελληνική γλώσσα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα  του σύγχρονου πολίτη του κόσμου, ως διεθνής κώδικας επικοινωνίας με σύγχρονο προσανατολισμό.

Ας αποτελέσει αυτή η Διεθνής Πιστοποίηση μια παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία και επαφή με μια από τις παλαιότερες γλώσσες του κόσμου. Και ας εξελιχθεί σε μια παγκόσμια ευθύνη για την προστασία της γλωσσικής μας κληρονομιάς, με παγκόσμιο όφελος για κάθε άνθρωπο, για κάθε κοινωνία».