Συνάντηση με εκπροσώπους Φιλανθρωπικών Σωματείων και Συλλόγων

Διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης ο κ. Κούβελας συνεχάρη τους εκπροσώπους και τους εθελοντές όλων των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων της χώρας για το σθένος και την αυταπάρνηση που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εδώ και ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που η οικονομία και η κοινωνία δοκιμάζονται, οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι και τα σωματεία συνεχίσατε τις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο κάθε ηλικίας που έχει ανάγκη.  Φέτος το Πάσχα, καλείστε να σηκώσετε ένα επιπλέον βάρος. Οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίνονταν πάντα με θέρμη στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που οργανώνονταν αλλά και στα εποχικά μπαζάρ που στόχο είχαν να συνδράμουν στο σημαντικό έργο των σωματείων αυτών. Όλες αυτές οι δράσεις πλέον βρίσκονται σε «αναστολή» λόγω του covid-19».

Εξέφρασε όμως την ικανοποίηση καθώς «οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αγωνίζονται επιτυχώς προκειμένου να μην γίνει η παραμικρή έκπτωση στην προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης».

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα ο κ. Κούβελας άκουσε με πολύ προσοχή όλες τις νέες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και μοιράζουν απλόχερα ελπίδα και χαμόγελα.

«Η δουλειά που γίνεται είναι αξιέπαινη και πραγματικά συγκινητική. Τα φιλανθρωπικά σωματεία και οι σύλλογοι φέτος, όπως και πέρσι, στήνουν τα υπέροχα μπαζάρ τους διαδικτυακά. Οφείλουμε και αυτό το Πάσχα να τους στηρίξουμε. Μικροί και μεγάλοι που φιλοξενούνται σε δομές, γονείς, συγγενείς, εργαζόμενοι, φίλοι και εθελοντές με πολύ μεράκι και κέφι έφτιαξαν και φέτος λαμπάδες, διακοσμητικά, ρούχα, κοσμήματα, παιχνίδια. Δεν χρειάζεται παρά μόνο ένα κλικ και η χαρά μας θα είναι διπλή. Είναι γεγονός ότι σήμερα όλοι δοκιμαζόμαστε οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Μια αγορά από τα μπαζάρ ή μια δωρεά θα μας δώσει την ευκαιρία να βοηθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας, το διπλανό μας. Η κάθε προσφορά είναι πολύτιμη».

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μέλισσα» Θεοφανώ Παπαζήση, την Πρόεδρο του «Νοιάζομαι και Προσφέρω» Γλύκα Δεδέογλου το μέλος του Δ.Σ. από το «Παιδικό Χωριό SOS» Σωκράτη Ουζούνογλου, το μέλος του Δ.Σ. από την «Αχτίδα» Μίνα Φιλιοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. από τη «Λάμψη» Στέφανο Καλογιαννίδη, τη Συντονίστρια Β.Ε. από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ιωάννα Μακρή, την Ταμία από το «Άσυλο του Παιδιού» Φωτεινή Παπαδάμου, την Κοινωνική Λειτουργό από το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φίλυρο» Ανδριάνα Χαλούλου και την υπεύθυνη Προσέλκυσης Πόρων Βορείου Ελλάδος του «Make a Wish» Βάγια Παναγιώτου για την ουσιαστική συνάντηση και κυρίως για τις πολύτιμες υπηρεσίες και την αγάπη που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης μας.

Ένα κλικ αρκεί…

Ίδρυμα Μέλισσαhttps://bazaar.stegimelissa.gr/

Νοιάζομαι και Προσφέρωhttps://www.facebook.com/groups/1007693915968321

Παιδικό Χωριό SOShttps://sos-villages.gr/eshop/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=dorapasxalina21&fbclid=IwAR1xh74sTKfymYgKCh0lzLNcDtZFjDeE9IgeRxrt4JsmyDx0CMMAffIV9PE

Αχτίδαhttps://www.facebook.com/AXTIDA

Λάμψηhttps://lampsi.org/product-category/epoxiaka/

Το Χαμόγελο του Παιδιούhttps://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/mia-lampada-ena-xamogelo/

Άσυλο του Παιδιούhttps://www.asylopaidiou.gr/index.php

Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φίλυρο: https://www.paidikoxorio.gr/web/en/home-2/

Make a Wishhttps://www.makeawish-eshop.gr/