Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της αγοράς εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, καθώς από σήμερα τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν με click inside.

Αμέσως μετά και πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο πρωθυπουργός έκανε μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντάλλαξε ευχές με πολίτες, συνομίλησε με καταστηματάρχες για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δείτε το video:

*«Σας βλέπω χαμογελαστούς, αλλά χρειάζεται προσοχή», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος.

*«Προσέχουμε, μακάρι να ανοίξουμε και κανονικά», απάντησε εκείνος.

*«Ολα καλά θα πάνε, πρέπει να πάμε βήμα βήμα».

Καθώς περπατούσε συνάντησε δύο κυρίους και ο ένας συστήθηκε ως καθηγητής Ιατρικής στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο.

*«Ελπίζω να έχετε εμβολιαστεί», τους είπε ο πρωθυπουργός.

*«Βεβαίως», του απάντησαν και ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας “έτσι μπράβο”.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε σέλφι με πολίτες και ευχήθηκε «καλή Ανάσταση», ενώ δεν παρέλειψε να αγοράσει γλυκά από το αγαπημένο του μαγαζί, όπως είχε κάνει και σε παλαιότερες επισκέψεις του στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός, στη Θεσσαλονίκη, αρχικά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου όπου σήμερα, μετά από προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τίθενται σε λειτουργία 18 νέες, πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ. Στην ομιλία του απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας όπου μίλησε για την αναβάθμιση των Οδικών Αξόνων Θεσσαλονίκη -Έδεσσα & Δράμα – Αμφίπολη, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός ενάρετου κύκλου ανάπτυξης. Επεσήμανε μάλιστα ότι κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευσε ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.