Ο Ερντογάν θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα κατεχόμενα

Εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα η «συμφωνία οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος για το 2021, η οποία υπογράφηκε στις 3 Μαρτίου 2021.

Θα αρχίσει η ροή

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη δημοσίευση του «πρωτοκόλλου» αναμένεται να αρχίσει η ροή χρημάτων από την Τουρκία στα κατεχόμενα εντός των προσεχών ημερών.

Στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου», η Τουρκία δεσμεύτηκε να χορηγήσει στα κατεχόμενα δωρεές ύψους 2 δισεκατομμυρίων 250 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ).

Η «Κίπρις» έγραψε χθες Παρασκευή ότι ο «υπουργός οικονομικών», Ντουρσούν Ογούζ δήλωσε πως μετά την υπογραφή του «πρωτοκόλλου» άρχισαν εκ νέου τις συζητήσεις στην «τεχνική επιτροπή» και αναμένουν πως εντός της βδομάδας θα έρθουν κονδύλια στα κατεχόμενα για να μπορέσουν να πληρώσουν τους μισθούς.

Δύσκολη κατάσταση

Είπε ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική και πρόσθεσε ότι αναμένουν να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η διαδικασία και να διαβιβαστούν χρήματα μέχρι την προσεχή Τρίτη το αργότερο.

«Είναι απολύτως αναγκαίο για εμάς να έρθει το κονδύλι την Τετάρτη, διότι την Τετάρτη έχουμε πληρωμές συντάξεων, ασφαλίσεων και δίδουμε και στήριξη στις κοινωνικές ασφαλίσεις», ανέφερε.

Πηγή: sigmalive.com/ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΑίτημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ στα συστήματα ελέγχου γλυκόζης
Επόμενο άρθροΕμβολιασμός: Γιατί οι 30άρηδες κρατούν το «κλειδί» της «Ελευθερίας»