Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Γ. Αμυρά για την επίλυση του δασικού ζητήματος λόγω του μη δορυάλωτου της Θάσου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου και είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Πασχαλίδης έθεσε υπ’ όψιν του κ. Υφυπουργού σειρά ζητημάτων που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας.

Καίριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το δασικό ζήτημα της Θάσου λόγω του μη δορυάλωτου, καταθέτοντας συγχρόνως ο Βουλευτής και δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους κατοίκους της Θάσου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση δεν έχει ενσωματώσει. Ο Υφυπουργός ήταν γνώστης του θέματος που ταλαιπωρεί επί χρόνια  τους Θάσιους, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι  ελλείψει αποδείξεων,  δε φαίνεται να υπάρχει τεκμήριο ιδιοκτησίας υπέρ του Δημοσίου.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το Γιάννη Πασχαλίδη ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωρίζει εις βάθος τα ζητήματα αυτά και ότι πολύ σύντομα πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες νομοθετικές λύσεις, τονίζοντας ότι οι δασικοί χάρτες είναι έργο εθνικής σημασίας και ότι με την ολοκλήρωσή του θα  υπάρξει διπλό όφελος, δεδομένου ότι και τα δάση θα χαίρουν προστασίας, κατ’ επιταγή των συνταγματικών διατάξεων, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών θα κατοχυρωθούν πλήρως.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε και με το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση , με τον οποίο συζήτησαν τόσο το προαναφερθέν δασικό ζήτημα της Θάσου όσο και διάφορα άλλα θέματα που έχουν προκύψει από τη διαμόρφωση των δασικών χαρτών, με βασικότερο κάποιες ανοιχτές διαδικασίες όσον αφορά το καθεστώς των σταβλικών εγκαταστάσεων και των αγροκτημάτων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υφυπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προσοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον που  επέδειξαν και για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν προς επίλυση των προβλημάτων που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας».

Προηγούμενο άρθροΣτέλλα Μπίζιου: “Για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων”
Επόμενο άρθροΜ. Βορίδης: Δεν θα έχουμε ΜΑΤ στις εκκλησίες – Δε θα κλείσουμε την οικονομία λόγω αρνητών εμβολιασμού