Στέλλα Μπίζιου: “Καμία πρόκληση εναντίον της Ελλάδας δεν θα μείνει αναπάντητη”

«Σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται υπό το κράτος απειλών και προκλήσεων. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας είναι προϋπόθεση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε την κα Μπίζιου για την σκοπιμότητα τέτοιων ασκήσεων επισημαίνοντας την σημασία των επιχειρησιακών συμπερασμάτων που προκύπτουν για τους συμμετέχοντες. Τόνισε δε, ότι η αποτίμηση της άσκησης που μόλις τελείωσε ήταν απολύτως θετική, γεγονός που συνιστά ισχυρή παρακαταθήκη για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 22», της οποίας η σχεδίαση έχει ήδη αρχίσει.

«Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών, ακόμη και αν οι γείτονές μας χρησιμοποιούν πρακτικές και μεθόδους που αντίκεινται στους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα θέλει να είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου, ωστόσο δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας αποτελούν την ισχυρή εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

Προηγούμενο άρθροΌταν έδωσαν στον Πρόεδρο… μελάτο πασχαλινό αβγό για τσούγκρισμα
Επόμενο άρθροΥΠ.Α.Α.Τ.: 6μηνη παράταση στην προθεσμία για επενδύσεις στη μεταποίηση εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων