Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, όταν έφθασαν οι αστυνομικοί και του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, όταν έφθασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα. Ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια θα βρεθεί ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

O Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής δεν μπήκε στη φυλακή.

Έπειτα από την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε χθες και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού καθώς 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Προηγούμενο άρθροΠαραδόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του οδικού άξονα Βάρκιζας-Σουνίου στις “Τρύπες Καραμανλή”
Επόμενο άρθροΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποίηση δρομολογίων για τις ημέρες του Πάσχα