Ενημέρωση του Γιάννη Πασχαλίδη για τη διαδικασία πρόσκλησης μετακλητών εργατών γης

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους ότι, όπως είχε ανακοινώσει τη προηγούμενη Πέμπτη, κατατέθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση, η οποία διευκολύνει τη διαδικασία πρόσκλησης μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο 265 του Ν.4798/2021 (ΦΕΚ Α’68/24.2.2021), προβλέπεται ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2021, η αίτηση για πρόσκληση των εργατών γης υποβάλλεται είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Καβάλας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ως σκοπό να μη καθυστερήσουν οι καλλιεργητικές εργασίες των ενδιαφερομένων λόγω της πολύ πιθανής μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι τις 15 Ιουνίου 2021. Τονίζεται, όμως, ότι εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει σε αυτήν όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία του πολίτη τρίτης χώρας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τον Υπουργό  για τις άμεσες ενέργειες του, οι οποίες αφουγκράζονται τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Καλώ όσους ενδιαφερόμενους θα ήθελαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία να καλέσουν στο γραφείο μου (2510833310, 2510246049) και στο κινητό μου (6979299433)».

Προηγούμενο άρθροΑ. Σκέρτσος: “Έρχονται οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί” – Ποιες ηλικίες αφορά
Επόμενο άρθροΕργασιακός αθλητισμός: Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες