Χρ. Μπουκώρος: “Έκδοση φορολογικής ενημερότητας χωρίς παρακράτηση ποσού για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις”

Το αίτημα της Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας μετέφερε με αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ζητώντας την εξαίρεση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την παρακράτηση ποσού για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, μετά από σχετικό αίτημα που έλαβε από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, «για να εισπράξουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τις χρηματοδοτήσεις από τις περιφέρειες απαιτείται η κατάθεση φορολογικής ενημερότητας, για την έκδοση της οποίας γίνεται παρακράτηση ποσού 30% της συνολικής οφειλής. Ωστόσο, λόγω των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί  στον κλάδο του τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας, η παρακράτηση ποσού για την έκδοση της φορολογικής ενημερότητας αποτελεί ένα ακόμη οικονομικό βάρος στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τηρούν τις ρυθμίσεις αυτές αυστηρά, αναγκάζονται να εκδώσουν τη φορολογική ενημερότητα με παρακράτηση ποσού».

Ως εκ τούτου, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, προκειμένου να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα και η φορολογική ενημερότητα που προορίζεται για την είσπραξη των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων να εκδοθεί χωρίς παρακράτηση, διευκολύνοντας τις  ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην προσπάθεια επαναλειτουργίας τους.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές της ΝΔ ψάχνουν τον Ν. Δένδια για να βγάλουν selfie
Επόμενο άρθροΙ. Παππάς: “Από τις 4 Μαΐου ενεργοποιούνται νέες εμβολιαστικές γραμμές στη Ρόδο”