Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 40-44 ετών, όπως είχε προαναγγείλει κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθούν το Μ.Σάββατο οι ηλικίες 45-49 ετών. Λόγω αυξημένης ζήτησης ραντεβού, ανοίγουν και νέα εμβολιαστικά κέντρα δήλωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ήδη, οι πολίτες 40 – 44 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν sms για να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού τους. Αυτό μπορούν να το κάνουν είτε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Για εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Μ.Πέμπτη στις 08:00 το πρωί.

Σε αυτήν την φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως συμβαίνει και με τους 30-39. Στη συνέχεια, για την ομάδα 40-44, όπως και για την ομάδα 45-49, θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια, δήλωσε σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, δε, το βράδυ της Μ.Τετάρτης ο κ. Θεμιστοκλέους: «Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγω για κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε ραντεβού τόσο από την ηλικιακή ομάδα 30-39, όσο και από την ομάδα 40-44 και προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αιτήματα το συντομότερο δυνατόν, θα υπάρξει άμεσα, από απόψε, αύξηση εμβολιαστικών γραμμών, καθώς και δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν σε επταήμερο καθεστώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ.Εβδομάδας, με εξαίρεση μόνο ανήμερα το Πάσχα.