Το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε τη Μ. Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον πρόεδρο και τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάση Παπαδημόπουλο και Δημήτρη Βασιλείου, αντίστοιχα.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη, το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι 40 ώρες δουλειάς είναι και θα είναι κατοχυρωμένα και στο νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, οι συζητήσεις για τη σύναψη συλλογικών – κλαδικών συμβάσεων αρχίζουν ξανά από τον Ιούνιο, ενώ ο επανακαθορισμός του κατώτατου μισθού θα γίνει με διαπραγμάτευση.

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε πως υιοθετείται το αίτημα των εργαζομένων για την  ψηφιακή κάρτα εργασίας, μέσω της οποίας θα καταγράφεται στην ΕΡΓΑΝΗ η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία, όπως θα καταγράφονται και οι υπερωρίες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις επικείμενες αλλαγές, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να μην προχωρήσει το 10ωρο για 4 μέρες, να διασφαλιστούν ίσα δικαιώματα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και να παραμείνουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι πρόθεσή του ήταν να καταγράψει τις ανησυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια επιμέρους διορθώσεων που σίγουρα θα γίνουν, ώστε το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή να καλύπτει τους εργαζόμενους στο μέγιστο βαθμό, καθώς, όπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και παθογένειες στην αγορά εργασίας.