Χρ. Κέλλας σε Α. Γεωργιάδη: “Στήριξη της μεταποιητικής βιομηχανίας – κονσερβοποιίας”

Την στήριξη των κονσερβοποιών και της μεταποιητικής βιομηχανίας γενικότερα, μετά και την ολοκληρωτική καταστροφή που σημειώθηκε στην αγροτική παραγωγή από τον παγετό του Απριλίου, ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.  Άδωνι Γεωργιάδη, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των τριών μεγάλων κονσερβοποιείων του νομού κ.κ. Αστ. Τσαγκούλη (IntercommFoods), Χαρ. Σαμολαδά (Del Monte), Ν. Ποδαρά (ΕΛΒΑΚ), έθεσε, σε σχετική επικοινωνία, στον Υπουργό Ανάπτυξης τα αιτήματά τους κι αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου της μεταποίησης, ιδιαίτερα της κομπόστας. Τόνισε, συγχρόνως, τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας, καθώς αποφέρει στη χώρα πάνω από 400 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Κέλλας εστίασε, ακόμη, στην αγωνία των εργαζομένων, αλλά και των παραγωγών που προωθούν τα προϊόντα τους, σημειώνοντας πως διαταράσσεται ένας ολόκληρος κύκλος, που στηρίζει χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, των οποίων το εισόδημα συρρικνώνεται.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των κονσερβοποιών, όπως έπραξε με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία λόγω των καταστροφών στις δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και τη συνεισφορά του κλάδου στην εθνική οικονομία. 

Προηγούμενο άρθροΠιστώνονται στους λογαριασμούς οι συνδεδεμένες ενισχύσεις των αγροτών
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Α. Μαυρίδη