Ζέττα Μακρή: «Χαμηλό το ποσοστό κρουσμάτων στα σχολεία – Με το ίδιο self test σε σχολεία και φροντιστήρια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου»

Μέχρι αύριο, Τετάρτη, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self tests των επόμενων ημερών, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν μέχρι και την Τετάρτη να πάρουν δυο self tests, ένα για την Πέμπτη και ένα για την προσεχή Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά στα φροντιστήρια που επαναλειτουργούν για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων -και για όσους δίνουν εξετάσεις ξένης γλώσσας- η κυρία Μακρή εξήγησε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πηγαίνουν στο φροντιστήριο με αρνητικό self tests.

«Με το ίδιο self test που θα έχουν στη τσάντα τους θα το δείχνουν και στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν» προσέθεσε.

Ερωτηθείσα για το τί έχουν δείξει μέχρι σήμερα τα self tests, η κυρία Μακρή τόνισε ότι τη συνολική και έγκυρη εικόνα θα τη δώσει ο ΕΟΔΥ, όμως παρατήρησε ότι στο σύνολο του 1,5 εκατ. μαθητών που επέστρεψαν στις τάξεις, το ποσοστό των 3.000 κρουσμάτων είναι ελάχιστο. «Και όταν άνοιξαν για δια ζώσης μαθήματα τα λύκεια, είχαμε 600 περιστατικά. Οι επιστήμονες είχαν πει ότι υπήρχε περιθώριο μόλυνσης έως και 8.500 πολιτών από αυτά τα κρούσματα. Με τα self tests προστατεύεται η εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά η δημόσια υγεία. Οι θετικοί δεν συμμετέχουν στα μαθήματα» προσέθεσε η υφυπουργός.

Καταλήγοντας, η κ. Μακρή επανέλαβε ότι σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα στις μονάδες «υπάρχει σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Ο διευθυντής, βάσει των οδηγιών, θα αποφασίσει αν θα κλείσει ένα τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο».

Προηγούμενο άρθροΜ. Συρεγγέλα: «Η Ελλάδα υψώνει ένα απροσπέλαστο τείχος προστασίας απέναντι σε περιστατικά βίας και κακοποίησης»
Επόμενο άρθροΛαγός: Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοσή του στην Ελλάδα