Συνεπιμέλεια: Τα δάκρυα της Άννας Καραμανλή και ο προβληματισμός της Μαριέττας Γιαννάκου

Τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων, ακόμα και αν αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα, αγγίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, όταν οι γονείς αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πέρασε απαρατήρητη από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η τοποθέτηση και κυρίως η κατακλείδα της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή, η οποία λύγισε από το βήμα. « Έχω μεγαλώσει μόνη μου δύο παιδιά και πάντα είχα αυτά τα ζητήματα στο μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά, βουρκώνοντας η βουλευτής.

Ωστόσο, ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου που επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ των γονέων, συναντά κάποιες αντιδράσεις και από βουλευτές της πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μαριέττα Γιαννάκου δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και τα προβλήματα που, όπως είπε, προκαλούν.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ο νόμος, δεν υπάρχουν καν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι», είπε και αναρωτήθηκε: «το άρθρο 7 λέει ότι οι γονείς ασκούν εξίσου την επιμέλεια. Εδώ δεν την ασκούν όταν είναι μαζί θα την ασκούν μετά; Δεν μπορεί να λυθούν τα υπαρκτά προβλήματα με το νομοσχέδιο! Δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΆγιον Όρος: Επισκέψιμο από σήμερα υπό προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΆ. Γεωργιάδης: “Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων της εστίασης”