Γλυκά Νερά: Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι – Τα λάθη που θα προδώσουν τους δολοφόνους

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της.

Οι αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνιζαν μέχρι θανάτου την 20χρονη γυναίκα. Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγος.

Οι τρεις δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν τον άντρα σε καρέκλα και στη συνέχεια ζητούσαν απ τη γυναίκα να τους αποκαλύψει που έχουν χρήματα. Εκείνη αντιστάθηκε και τότε την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι.

Η 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, στη σοφίτα της μεζονέτας, δίπλα στην κούνια του  παιδιού της, ενώ στην κρεβατοκάμαρα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο 32χρονος σύζυγός της. Οι δράστες κρέμασαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας.

Αρπάξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των κακοποιών, που αφαίρεσαν τη ζωή σε μία νέα γυναίκα, στέρησαν σε ένα μωράκι 11 μηνών την τρυφερότητα και το χάδι της μητέρας του και έκλεψαν το μέλλον ενός ζευγαριού.

Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις… τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο… θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.

Προσπαθούν μέσω της τεχνολογίας να βρουν τα πρόσωπά τους

Η έρευνα από τις ομάδες που ασχολούνται με την υπόθεση αλλά και η τεχνολογία αναμένεται να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που ευθύνονται για την αποτρόπαια πράξη. Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κι άλλες φορές μπει σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα.

Σύμφωνα με το Open, έχει δοθεί σε όλα τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση εστιάζοντας στο DNA που μπορεί να οδηγήσει στα χνάρια των δραστών. Ξεκάθαρο θεωρείται και από την ΕΛ.ΑΣ πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια.

Η βαρβαρότητα της πράξης τους αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι δράστες προχώρησαν στο έγκλημα παρά το γεγονός πως ο άνδρας του σπιτιού δεν αντιστάθηκε και τους είπε από την αρχή πού βρίσκονταν τα χρήματα.

Παρακολουθούσαν επί ημέρες το σπίτι – Τα βασικά λάθη που θα τους προδώσουν

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισήμανε ορισμένα απ’ αυτά τα λάθη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας, στα Γλυκά Νερά, ήταν σκληροί, αλλά όχι επαγγελματίες και ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν.

Αρχικά, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι εάν οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι επί ημέρες, θα είχαν φροντίσει να κάνουν τον σκύλο της οικογένειας να σιωπήσει, όταν αποφάσισαν να «χτυπήσουν». «Βλέπουν ότι υπάρχει ένα σκυλί. Το σκυλί γαβγίζει, όπως λένε οι μαρτυρίες. Σκοτώνουν το σκυλί. Με τι; Με τα χέρια; Αν κατόπτευαν τον χώρο επί πολλές ημέρες δεν φρόντισαν να κάνουν τον σκύλο να σιωπήσει, με κάποιον τρόπο, και να σταματήσει να γαβγίζει;», είπε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι για ληστεία, αλλά αυτή μετατράπηκε σε δολοφονία, κάτι που ουσιαστικά κανείς ληστής δεν θέλει γιατί επιβαρύνει τη θέση του, κάτι που προκαλεί ερωτήματα.

Επιχειρηματολογώντας ότι οι δράστες δεν ήταν επαγγελματίες, σημείωσε ότι αφενός άφησαν πίσω τους αυτόπτη μάρτυρα και αφετέρου επέλεξαν να δράσουν ένα βράδυ που ήταν και ο σύζυγος στο σπίτι της οικογένειας. Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί» οι δράστες.

Προηγούμενο άρθροΑνοσία έξι μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 – Ο ρόλος των Τ-λεμφοκυττάρων
Επόμενο άρθροΕθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Με μία δόση πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό