Γλυκά Νερά: Εμπλέκεται στη δολοφονία πρόσωπο υπεράνω υποψίας; Στις 15:00 στην Αλόννησο η τελευταία πράξη του δράματος

Το τελευταίο αντίο σε έναν άγγελο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι της Καρολάιν, στην κηδεία της που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στην Αλόννησο.

«Χάσαμε ένα άγγελο από το νησί μας. Το ζήλεψαν οι άγγελοι και το πήραν μαζί του. Το παιδί αυτό ήταν πολυτάλαντο, δραστήριο, χαμογελαστό. Σε όποιο χώρο έμπαινε, φώτιζε το σύμπαν, είπε στο MEGA φίλης της οικογένειας.

Στην Παλαιά Χώρα Αλοννήσου εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι της Καρολάιν επικρατεί οδύνη. «Στην αρχή μέχρι να μάθουμε, δεν το πιστεύαμε καν ότι μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο. Είναι λίγο δύσκολο για ένα κορίτσι 20χρονών να πιστέψεις κάτι τέτοιο. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι…», είπαν άνθρωποι που την γνώριζαν.

Συντετριμμένος ο 32χρονος

Τραγική φιγούρα ο 32χρονος πιλότος που είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές προκειμένου να τους βοηθήσει με όσες λεπτομέρειες μπορέσει. Ο ίδιος πήγε σήμερα στον τόπο του εγκλήματος και συγκλονισμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς.

«Δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ η αστυνομία. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί. Δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ».

Το μόνο που ζητά ο 32χρονος τραγικός πατέρας της οικογένειας που μέσα σε λίγη ώρα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τη δολοφονία της γυναίκας του δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι τους, είναι να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

«Έχει όσα περισσότερα μπορεί και κάθε μέρα αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άνθρωποι στο δρόμο και ψάχνουν. Αυτό ξέρω είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο μπορώ να τους βοηθήσω. Αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά».

«Είδα τη γυναίκα μου νεκρή όταν με έλυσαν»

«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και με έλυσαν», αναφέρει ο 32χρονος με τρεμάμενη φωνή.

«Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά δεν… Τους είχαμε πει ήδη που είναι τα χρήματα… Όταν με έλυσε η αστυνομία. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί μέσα με έλυσαν και έβγαλαν από το κεφάλι μου τα επιθέματα».

Γροθιά στο στομάχι και τα λόγια του για την 11 μηνών κορούλα του που είδε τους αδίστακτους δράστες να σκοτώνουν τη μητέρα της.

«Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει όποιος δει κάτι είμαι σίγουρος πως θα τρέξει. Έχουμε πάρει πολύ αγάπη. Έχω πολλούς ανθρώπους κοντά μου και η κόρη μου το ίδιο. Παιδιά συγγνώμη δεν είμαι καθόλου καλά».

Πρόσωπο υπεράνω υποψίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως την εντολή για την αιματηρή ληστεία στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, ίσως να την έδωσε ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Και αυτός αναζητείται από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τη διαδρομή του χρήματος. Από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά του οικοπέδου.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται πιθανόν για άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, το οποίο είχε άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα και ήταν αυτός που έδωσε την κρίσιμη πληροφορία στη συμμορία των ληστών. Ο «εργολάβος» όπως ονομάζεται στην αργκό του οργανωμένου εγκλήματος, αυτός που έδωσε την «εργολαβία» δηλαδή τη μεγάλη δουλειά με αντίτιμο ένα μεγάλο ποσοστό από τη λεία της ληστείας.

Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star: Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία. Δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αρκετά περίεργο, ληστές που υποτίθεται ότι μπαίνουν τυχαία σε ένα σπίτι, παρόλο που βρίσκουν 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, να παραμένουν επί ώρα μέσα, να συνεχίζουν να βασανίζουν το ζευγάρι, να βάζουν ακόμη και το όπλο στον κεφαλάκι του μωρού, επιμένοντας να τους αποκαλύψουν πού ήταν και τα άλλα χρήματα.

Αυτό τους κάνει να πιθανολογούν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά ότι το ζευγάρι είχε βγάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάπου 100.000, για την αγοραπωλησία οικοπέδου. Δε γνώριζαν όμως ότι τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί…

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Σύμφωνα με το MEGA ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι:

– Η γλώσσα που μιλούσαν μεταξύ τους οι δράστες, η οποία σύμφωνα με τον άτυχο πατέρα της οικογένειας δεν ήταν μόνο η ελληνική.

– Γιατί χρησιμοποίησαν τόση βία ενώ τα θύματα τους αποκάλυψαν από την αρχή πού κρύβουν τα θύματά τους.

– Γιατί σκότωσαν την 20χρονη μητέρα ενώ το ζευγάρι ήταν συνεργάσιμο.

– Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν το συγκεκριμένο σπίτι. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μάλλον μπήκαν τυχαία, καθώς το σενάριο να υπήρχε πληροφοριοδότης, απομακρύνεται όσο περνούν οι μέρες.

– Γιατί άφησαν πίσω ζωντανό τον πιλότο ενώ μπορεί να τους αναγνωρίσει. Υπάρχει πάντως και η υποψία, ότι ίσως οι δράστες να θεωρούσαν πως και εκείνος ήταν νεκρός και για αυτό δεν γύρισαν να τον αποτελειώσουν.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί, ψάχνουν ανάμεσα σε άλλες υποθέσεις, κακοποιούς που έχουν δράσει με την ίδια σκληρότητα ή έχουν χρησιμοποιήσει τις ίδιες μεθόδους. Κι ίσως έτσι, φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Αυτές είναι οι 3 παλαιότερες ληστείες που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο»
Υπάρχουν 3 ληστείες στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών. Σε αυτές, οι ληστές είχαν την ίδια μεθοδολογία με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Αυτές οι 3 ληστείες έχουν γίνει από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Απριλίου, στο Κορωπί, την Αρτέμιδα και την Αγία Παρασκευή.

Και στις 3 αυτές περιπτώσεις οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Οι δράστες ήταν τρεις. Έδεσαν τα θύματά τους για να τα πιέσουν να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα λεφτά τους. Και στις 3 περιπτώσεις, οι δράστες, άσκησαν υπέρμετρη βία. Οι αστυνομικοί προσανατολίζονται στην Αλβανική μαφία ή σε Γεωργιανούς μαφιόζους.

Προηγούμενο άρθροΟ κοροναϊός έδειξε όλα τα προβλήματα της ιατρικής με αποδείξεις
Επόμενο άρθροΜείωση ενοικίου: Ποιοι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις