Δημήτρης Κούβελας: «Να επανεκκινήσει άμεσα και με ασφάλεια ο Συνεδριακός Τουρισμός»

Την κοινή ανακοίνωση του Thessaloniki Convention Bureau και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούν την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση της Συνεδριακής δραστηριότητας, κατέθεσε ως Αναφορά προς τα αρμόδια υπουργεία ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνεδριακή αγορά της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλη αβεβαιότητα. Ο λόγος, όπως τονίζεται, είναι ότι παρόλο που υπήρχαν προγραμματισμένα συνέδρια σε διάφορες πόλεις με φυσική παρουσία, γίνονται συνεχώς αναβολές και ακυρώσεις αυτών, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα απαραίτητα για την ασφαλή διεξαγωγή συνεδρίων, υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο κ. Κούβελας αναγνωρίζει την ανάγκη για τον άμεσο ορισμό ασφαλών και βιώσιμων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ορθή λειτουργία των συνεδριακών δραστηριοτήτων.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης «η συνεδριακή δραστηριότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης, την οποία παράλληλα προβάλει παγκόσμια προσελκύοντας νέους τουρίστες.» Ο κ. Δημήτρης Κούβελας συμπλήρωσε ότι «η άμεση επαναλειτουργία του συνεδριακού τουρισμού, νευραλγικό κομμάτι της τουριστικής οικονομίας, θα δώσει οικονομική ανάσα, απαραίτητη για τους ξενοδόχους και την αγορά της πόλης που έχουν πληγεί πολύ λόγω της πανδημίας. Είναι αυτονόητο ότι η συνεδριακή δραστηριότητα πρέπει να ανοίξει άμεσα και με ασφάλεια, όπως προβλέπεται για λειτουργίες που συγκεντρώνουν κάποιον αριθμό ανθρώπων».

Προηγούμενο άρθροΦιλιππίδης: Η Χριστίνα Σαμπανίκου ξεσπά – «Ξεφτίλα για όσους καταθέτουν κατά των γυναικών»
Επόμενο άρθροΡέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα λάβει αναλογικά μεγαλύτερο μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης