Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 80%»

«Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές μειώθηκαν κατά 80% το 2020 και το πρώτο τετράμηνο του 2021 κατά 73%.Η Άγκυρα έχει απέναντί της πλέον όλη την Ευρώπη, η Frontex συμβάλλει στην προστασία των συνόρων και, μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί, θα δώσουν και πάλι την απάντηση που πρέπει». Αυτό υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontranews» και τη δημοσιογράφο κυρία Σ. Λιάκου.

Όπως αναφέρει, «όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, η κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν ανεξέλεγκτη, με συνεχείς ροές και υπερπλήρεις δομές. Με την κατάλληλη διαχείριση και φύλαξη των συνόρων μας, φροντίσαμε να περάσουμε το μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα, τα ελληνικά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκά σύνορα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό το κατάλαβε καλά η Τουρκία τόσο τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, όπου αφού νικήσαμε τα σχέδια του Ερντογάν, φέραμε εντός λίγων ωρών την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης όσο και στη συνέχεια με τις προσπάθειες να μας προωθήσει τους μετανάστες μέσω των νησιών μας».

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και την κριτική της αντιπολίτευσης, ο  κ. Λαζαρίδης απαντά:

«Η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κάνει και πάλι πολιτική με fakenews. Αναπαράγει ρυθμίσεις που υπάρχουνμόνοστη φαντασία του. Η αγορά εργασίας σήμερα ρυθμίζεται με ένα νόμο του 1982. Από τότε η ζωή μας έχει αλλάξει πλήρως. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο απαντά σε πραγματικά σημερινά προβλήματα της αγοράς και των εργαζομένων, προστατεύοντας αυτούς και ενισχύοντας τα δικαιώματά τους. Έτσι, ειδική διάταξη κατοχυρώνει όχι μόνο το 8ωρο, αλλά και το 40ωρο και το 5ήμερο την εβδομάδα, ενώ οι υπερωρίες, όχι μόνο δεν καταργούνται με το νομοσχέδιο, αλλά ενισχύονται. Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι επιτρεπόμενες υπερωρίες από τις 96 ώρες που είναι σήμερα στη βιομηχανία και τις 120 ώρες στους υπόλοιπους κλάδους, στις 150 ώρες το μέγιστο, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι «διασφαλίζονται ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων και συγκεκριμένα η καταγραφή του χρόνου εργασίας και των υπερωριών, με την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την ίδια στιγμή που θα υπάρχει και ειδική διάταξη με ένα διευρυμένο κατάλογο σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται πλήρως να γίνει μια απόλυση. Αν αυτά θεωρούνται αντεργατικές πρωτοβουλίες, οι πολίτες κρίνουν. Πρόκειται για το πιο φιλεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει ποτέ Κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο που θωρακίζει τους εργαζόμενους και βάζει δύσκολα στους εργοδότες. Και αυτόενοχλείτον κ. Τσίπρα. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους λίγους».

Προηγούμενο άρθροTηλεδιάσκεψη των Περιφερειαρχών με τον Γ. Τσακίρη & τον Δ. Σκάλκο – Συμμετείχε ο Γ. Χατζημάρκος
Επόμενο άρθροΣτοχευμένες παρεμβάσεις του Σίμου Κεδίκογλου για την αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων της Εύβοιας