Συνάντηση του Κ. Μαραβέγια με το Σωματείο της ΑΓΕΤ για το υπό διαβούλευση εργασιακό νομοσχέδιο

Το εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης των συνδικαλιστών στο γραφείο του βουλευτή.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαραβέγιας στην αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, τονίζοντας ότι δίνει περιθώρια καλύτερης επιτήρησης για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας η οποία εκσυγχρονίζεται ώστε να προστατεύει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.

Επίσης, τόνισε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα πρέπει να γίνεται προς όφελος του εργαζόμενου και της ποιότητας ζωής του, ενώ η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε συνδυασμό με τη διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων, θα αποτελέσει σημαντικό μέτρο κατά της μαύρης εργασίας. «Εξάλλου», όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, «η Νέα Δημοκρατία υπήρξε διαχρονικά η παράταξη που καταπολέμησε το φαινόμενο, επιβάλλοντας το αυστηρότερο πρόστιμο των 10.500 ευρώ, όταν η αντιπολίτευση που κόπτεται για τα εργασιακά δικαιώματα, βρέθηκε απέναντι για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους».

Η συζήτηση μεταξύ του βουλευτή και των εκπροσώπων του Σωματείου της ΑΓΕΤ συνεχίστηκε με τις αλλαγές στα συνδικαλιστικά θέματα, όπως ο αριθμός μελών στα συνδικάτα. Στο σημείο αυτό ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε τη διευκρίνιση του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη ότι η δεν αγγίζει κανείς το αριθμό των μελών του Δ.Σ. των συνδικάτων. Αντί να προστατεύονται όλα από την απόλυση εκ της ιδιότητάς τους και μόνο (όχι εκ της δράσης τους που πάντοτε προστατεύεται ρητώς), θα προστατεύεται ο ίδιος όπως μέχρι σήμερα αριθμός (ανάλογα με τα μέλη του σωματείου), μειωμένος κατά δυο. Αυτό εκλογικεύει το σύστημα συνδικαλιστικής προστασίας, ιδίως σε μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά σωματεία και πολυμελή Δ.Σ.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η συνάντησή του με το Σωματείο της ΑΓΕΤ εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους του εργατικού κινήματος στη Μαγνησία, προκειμένου να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και να συμβάλει στην προσπάθεια επιμέρους διορθώσεων του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το επίμαχο νομοσχέδιο να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και παθογένειες στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθροH σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κόβει το «γόρδιο δεσμό» του εμβληματικού έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου
Επόμενο άρθροΠ. Καππάτος: “Στήριξη στους παραγωγούς & επαγγελματίες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση”