Συνάντηση του Χρήστου Μπουκώρου με τη Διοίκηση του ΟΛΒ

Η αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 15 Μαΐου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του λιμανιού του Βόλου, η εγκατάσταση της Διοίκησης των Αποβατικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για την εξυπηρέτηση στρατιωτικών αναγκών της περιοχής και η αναγκαία βελτίωση ορισμένων υποδομών του κεντρικού τμήματος του λιμένα Βόλου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Υπήρξε μακρά και γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του βουλευτή και των μελών της Διοίκησης του ΟΛΒ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι προέχει τόσο η αξιοποίηση του λιμανιού δια της παραχωρήσεως του, όσο και η εγκατάσταση της Διοίκησης των Αποβατικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή μας.

Μεταξύ άλλων, συμφώνησαν στον περαιτέρω συντονισμό ενεργειών για κρίσιμα ζητήματα της περιοχής και υπογράμμισαν για ακόμη μια φορά ότι το λιμάνι του Βόλου δύναται να αλλάξει τον οικονομικό χάρτη της Θεσσαλίας, καθώς η σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης αποτελούν στρατηγικούς αναπτυξιακούς στόχους για τον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας.

Τέλος, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η υπογραφή της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια που αναμένεται να λειτουργήσουν στην χώρα μετά και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες.  

Προηγούμενο άρθροΒαρυσήμαντες προτάσεις της Δ. Αυγερινοπούλου για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ηλεία
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα