Μυτίληνη: Μεγάλες ζημιές από το «χτύπημα» υδροστρόβιλου

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται, από τις 6 το πρωί, στη δυτική Λέσβο. Από τους ισχυρούς ανέμους και ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο Καλλονής, έπεσαν δένδρα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά και καταστράφηκαν αυτοκίνητα. Με απόφαση του δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία του δήμου. Η πολιτική προστασία του δήμου συνιστά μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Η Καλλονή του δήμου δυτικής Λέσβου έχει μείνει εδώ και 8 ώρες χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Από την θεομηνία δεν γλίτωσε ούτε ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου, όπου για χρόνια γινόταν εκεί οι εκδηλώσεις εορτασμού του Ταξιάρχη.

Όπως είπε στο in.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής «δέντρα έχουν πέσει σε πολλά σημεία μέσα στην Καλλονή, επίσης πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στο κέντρο της Καλλονής, στο δρόμο προς Σκάλα, αλλά και στα χωριά Κάπη, Ανεμώτια , στον παραλιακό της Πέτρας μέχρι και τον Γαβαθά, όλα τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στο δρόμο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, επίσης πολλά προβλήματα υπάρχουν και σε σκεπές σπιτιών»

Προηγούμενο άρθροΛ. Μενδώνη για Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: «Οριστική λύση στα προβλήματα του Θεατρικού Μουσείου από το ΥΠΠΟΑ» (pics)
Επόμενο άρθροΝ. Χαρδαλιάς: «Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στα Γεράνεια Όρη» – Αναζωπύρωση στα Μέγαρα – Εκκενώνονται τα Παπαγιαννέικα (pics)