Συνάντηση και έναν διάλογο με νόημα είχαν, στην Ακρόπολη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, το μεσημέρι της Παρασκευής, ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο.

Η κ. Μενδώνη, πριν από λίγες εβδομάδες, είχε απευθύνει πρόσκληση, με επιστολή της, να τον ξεναγήσει η ίδια, μαζί με τον ακαδημαϊκό καθηγητή, Μανόλη Κορρέ.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας είχε αρνηθεί την πρόσκληση και επέλεξε να κάνει την επίσκεψη χθες,  συνοδευόμενος από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή.

Παρά το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν είχε επίσημη ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη, βρέθηκε επί τόπου αιφνιδιάζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, οι δυο τους είχαν τον εξής διάλογο:

Α. Τσίπρας: Ήρθα να επιθεωρήσω τα έργα που κάνετε

Λ. Μενδώνη: Με χαρά κ. Πρόεδρε. Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Α. Τσίπρας: Διαφωνούμε σε πολλά μαζί σας και όχι μόνον ιδεολογικά

Λ. Μενδώνη: Ασφαλώς, κ. Πρόεδρε, διαφωνούμε σε πολλά. Όμως μέσα από τη διαφωνία και τον διάλογο προάγεται η Δημοκρατία

Α. Τσίπρας: Μιας και σας βρίσκω εδώ, θα ήθελα να σας πω για τα γλυπτά στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη…

Λ. Μενδώνη: Δεν υπάρχουν γλυπτά στον σταθμό Βενιζέλου…

Α. Τσίπρας: Τα αρχαία… Εστειλαν επιστολή πολλοί επιστήμονες… ο καθ. Μαζάουερ αναφέρουν ότι γίνεται καταστροφή όπως του Μοροζίνι…

Λ. Μενδώνη: Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την επιστημονική άποψη. Όμως οι επιστήμονες πρέπει να έχουν συνολική ενημέρωση για να εκφράζουν σωστή άποψη. Εμείς, μετά την επιστολή τους, τους ενημερώσαμε για την δική μας άποψη… Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω. Κ. Πρόεδρε, ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ανεξαρτήτως κυβερνήσεων –γιατί εκτός από τους πολιτικούς υπάρχουν και οι υπηρεσίες- εφαρμόζουν πάντα τον αρχαιολογικό νόμο. Να είστε σίγουρος…

Α. Τσίπρας: Είναι οριακή η απόφαση. Η Μέση Οδός, ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντική… Εχω πάει δύο φορές. Τα έχω δεί….

Λ. Μενδώνη: Βεβαίως, κ. Πρόεδρε, είναι πάρα πολύ σημαντική η Μέση Οδός. Όμως η προέκταση της ίδιας Μέσης Οδού ήταν και στην Αγίας Σοφίας….

Α. Τσίπρας: Ποια Αγία Σοφία;

Λ. Μενδώνη: Ο σταθμός Αγίας Σοφίας. Ο διπλανός σταθμός από τον σταθμό Βενιζέλου. Αποκαλύφθηκε η συνέχεια της Μέσης Οδού…

Α. Τσίπρας: Δεν έχω πάει, δεν έχω δει…

Λ. Μενδώνη: Η ίδια μέση οδός αποσπάστηκε το 2017 και το 2018, η ίδια σημαντική Μέση Οδός…