Πυρκαγιές: Το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Την έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα επισκεφθεί στις 13.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει εκεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν, επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι 11 δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την άμεση δρομολόγηση έργων μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Από την πλευρά της κυβέρνησης εστιάζουν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφτηκε το Αλεποχώρι και το Σχίνο Κορινθίας, προκειμένου να ανακοινώσει άμεσες δράσεις ανακούφισης και ένα ευρύ πλέγμα στήριξης των πληγέντων.

Τα μέτρα αφορούν σε δράσεις: α) κοινωνικής προστασίας, β) στεγαστικής συνδρομής, γ) αποκατάστασης των υποδομών, δ) οικονομικής ενίσχυσης, ε) στήριξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ε) αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε όλους όσοι επιχείρησαν στο πεδίο για την οριοθέτηση και κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν.

«Συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, αλλά και στους εθελοντές. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού βρεθήκαμε σήμερα, εδώ, εκπρόσωποι πολλών υπουργείων και συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα.

»Πρόκειται για μία ομαδική δουλειά. Το πιο σημαντικό ήταν να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα -όπως και έγινε- καθώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος και των εθελοντών, έγιναν εκκενώσεις και διευθετήσεις τέτοιου χαρακτήρα, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες και ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές ζημιές», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της διήμερης έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός- Εξαδάκτυλος: Πώς μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα
Επόμενο άρθροΤα βλέμματα στο Ζάππειο