Τ. Χατζηβασιλείου: “Εξαιρετικά τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στην υπόθεση της Λευκορωσίας”

Για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης στην υπόθεση με το αεροσκάφος στη Λευκορωσία έκανε λόγο στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η σκληρή στάση του Πρωθυπουργού κατά της Λευκορωσίας, από την πρώτη στιγμή οριοθέτησε την θέση που θα παρουσίαζε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ακολούθησε η πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, άμεση και δυναμική αντίδραση της ΕΕ, που όπως ανέφερε ο βουλευτής ήταν απαραίτητη, διότι πέραν του ζητήματος της υποχρεωτικής προσγείωσης του αεροπλάνου, η σύλληψη ενός δημοσιογράφου θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Λευκορωσία. 

«Είναι ένα θετικό κεκτημένο που πρέπει να κρατήσουμε και δείχνει ότι μπορούμε σαν Ένωση να χτίσουμε επιτέλους μια ενιαία φωνή στα εξωτερικά μας ζητήματα», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

Ο βουλευτής εξήγησε ότι η παραβίαση του Λουκασένκο της Συνθήκης του Σικάγο για τις πολιτικές πτήσεις, για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς, οδήγησε στην  απόφαση της Συνόδου Κορυφής για οικονομικές κυρώσεις, που περιλαμβάνουν πάγωμα των ενισχύσεων της ΕΕ, αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Λευκορωσία και αποκλεισμό των λευκορωσικών αεροπλάνων από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.Ο βουλευτής αναφέρθηκε, τέλος, στις στενές σχέσεις Λευκορωσίας-Ρωσίας και  εκτίμησε ότι η πορεία των σχέσεων της Λευκορωσίας με την ΕΕ θα λειτουργήσει ως οδοδείκτης και για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΜπαχτσελί: “Ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα”
Επόμενο άρθροΕξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και διακινούσε ναρκωτικά