Τατάρ: Παγίδα η ομοσπονδιακή λύση για τους «Τούρκους της Κύπρου»

Παγίδα χαρακτήρισε την ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία της νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σε μειονότητα

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η ομοσπονδία, η οποία στηρίζεται στη μία κυριαρχία, είναι παγίδα που θα μετατρέψει τους Τούρκους της Κύπρου σε μειονότητα και θα εκδιώξει την Τουρκία από το νησί.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη που παρέχει στη λύση δύο κρατών ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κοινή γνώμη και χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη για την ασφάλεια των Τούρκων της Κύπρου τη λύση στη βάση της συνεργασίας δύο κυρίαρχων κρατών.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνέχισης της ύπαρξης και της κυριαρχίας του ψευδοκράτους για προστασία των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τατάρ είπε ότι «αυτό προστάζει η ιστορία».

Υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας και του ψευδοκράτους προόδευσαν πιο πολύ με την εκλογή του ιδίου στην «προεδρία» και χαρακτήρισε τον λαό της Τουρκίας και τον «λαό» του ψευδοκράτους «αδιαχώριστους όπως το νύχι και το κρέας».

«Μεγάλο καθήκον…»

Εκφράζοντας την άποψη ότι ο αγώνας που διεξάγεται στην Κύπρο πρέπει να μεταφερθεί ειδικά στη νέα γενιά, ο Ερσίν Τατάρ είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του παραρτήματος της νεολαίας του ΑΚP στα κατεχόμενα, ότι «σας αναλογεί μεγάλο καθήκον στη δημιουργία κοινής γνώμης και για τον λόγο αυτόν εκτιμώ το στενό σας ενδιαφέρον. […]

»Επιθυμούμε να αυξηθεί η πολιτιστική και κοινωνική προσέγγιση ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών, στέλνοντας στην Τουρκία τους νέους μας».

«Μόνο 30.000 εμβόλια»

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι 140 χιλιάδες δόσεις εμβολίων ήρθαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία και θα έρθουν κι άλλα εμβόλια αφότου παραλάβει και η Τουρκία.

Μιλώντας σε διαδικτυακή τηλεόραση που άρχισε προχθές τη λειτουργία της, ο κ. Τατάρ είπε ότι παρέλαβαν μόνο 30.000 εμβόλια από την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η «νότια Κύπρος», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές, παρέλαβε 500.000 δόσεις. Αυτό είναι αδικία, τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι η πρακτική του ηλεκτρονικού βραχιολιού είναι ένας σημαντικός μηχανισμός ελέγχου και υποστήριξε ότι θα διανυθεί «σημαντική απόσταση» με το σύστημα κλειστού τουρισμού εφαρμόζοντας τη χρήση βραχιολιού παρακολούθησης.

Πηγή: philenews.com

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη Αναστασιάδη: Θα ασκήσω βέτο κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου
Επόμενο άρθροSelf test: Κάθε πότε είναι υποχρεωτικό στον ιδιωτικό τομέα – Αναλυτικός οδηγός