Παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)


Για το νέο πιστοποιητικό , μίλησε για ένα σημαντικό βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών
Μισέλ σε Μητσοτάκη: Καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού για την ανάσχεση του κοροναϊού | tanea.gr

Στο μέτωπο του κοροναϊού και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κοροναϊό αναφέρθηκε στη διάρκεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού για διάφορα θέματα και να ανοίξουμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας.

Εφορία: Οδηγός επιβίωσης για τις φορολογικές δηλώσεις
Για το νέο πιστοποιητικό, μίλησε για ένα σημαντικό βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Αναφορικά με την Τουρκία, τόνισε ότι οι θέσεις μας θα είναι σταθερές και ισχυρές και θα σέβονται τις αξίες μας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε κατά τις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη χαρά του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης και τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «πολύτιμος», κάτι που αναδείχθηκε ιδιαίτερα από την αρχή της κρίσης.

Υπογράμμισε πως η ανθρώπινη εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο σε όλη αυτή την περιπέτεια και πρόσθεσε πως ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός του και οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού είχαν θεμελιώδη επίδραση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.

«Καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού, καταφέρουμε να έχουμε σημαντικές επενδύσεις για να παράξουμε νέα εμβόλια, για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των εμβολίων και για να ανασχέσουμε αυτό το κύμα της covid-19 και για να ξανανοίξουμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας ώστε η Ευρώπη να είναι στο ύψος των προκλήσεων», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.