Βρετανία: Αρνήθηκε απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα – «Αναγνωρίζουμε μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία»

Η βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει κάθε πιθανότητα για απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα, ως απάντηση σε διαδικτυακό αίτημα Τουρκοκυπρίων στην επίσημη ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σαφής απάντηση

Το Λονδίνο κατέστησε σαφές πως «δεν σχεδιάζει να εξουσιοδοτήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του βορείου τμήματος της Κύπρου», σημειώνοντας παράλληλα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κυρίαρχη αρχή για το νησί της Κύπρου.

Το αίτημα έχει συγκεντρώσει 12.400 υπογραφές τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και κάθε αίτημα με τουλάχιστον 10.000 υποστηρικτές λαμβάνει απάντηση από την κυβέρνηση.

Οι αξιωματούχοι του Foreign Office τονίζουν στην επίσημη απάντηση ότι όπως και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα, με την εξαίρεση της Τουρκίας, η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την αυτοαποκαλούμενη «τδβκ» ως ανεξάρτητο κράτος.

«Θα συνιστούσαν παραβίαση»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κυρίαρχη αρχή για το νησί της Κύπρου», τονίζεται και γίνεται επίκληση βρετανικής δικαστικής απόφασης από το 2009 που ορίζει ότι οι απευθείας πτήσεις θα συνιστούσαν παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων του Λονδίνου και πράξη «παράνομη».

Αυτή η δήλωση του Foreign Office είναι η ίδια με προηγούμενη αντίστοιχη απάντηση σε παρόμοιο αίτημα για έναρξη απευθείας πτήσεων.

Πηγή: philenews.com

Προηγούμενο άρθροΝίκαια: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Σύλληψη νεαρού για εμπρησμό
Επόμενο άρθροΕχετε μήνυμα για τo εμβόλιο και το τσεκάπ