Μια συζήτηση άνευ λόγου και ουσίας έχει ανοίξει η αντιπολίτευση για την άδεια του ΚΑΣ να γίνει φωτογράφιση του Οίκου Dior στην Ακρόπολη.

Όπως είναι γνωστό, ο Οίκος Dior πρότεινε στο υπουργείο Τουρισμού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ένα σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων που προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες και τα ελληνικά εργαστήρια.

Οι πέντε αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέτασαν ενδελεχώς τον φάκελο, τον οποίον υπέβαλε το υπουργείο Τουρισμού, και εισηγήθηκαν θετικά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

O ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε κάνοντας λόγο για «μετατροπή της Ακρόπολης, καθώς και άλλων σημαντικών μνημείων, σε πασαρέλα του οίκου υψηλής ραπτικής Dior», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ωστόσο και το 2008, επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Μιχάλης Λιάπης, είχε δοθεί άδεια στην Αμερικανίδα σταρ Τζένιφερ Λόπεζ να φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια συναυλίας της.

Πράγματι, πριν ανέβει στη σκηνή του ΟΑΚΑ, είχε φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη από τον φωτογράφο Σπύρο Πόρο.

Επίσης, επί ΣΥΡΙΖΑ είχε δοθεί άδεια για να γυριστεί σειρά του BBC στην Ακρόπολη.

Δείτε το video: