Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στο pagenews.gr, στην ερώτηση « Πολλές φορές γίνεται συζήτηση γύρω από το γεγονός ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να υπάρχει ως μάθημα στα σχολεία. Ποια είναι η άποψή σας; »  ανέφερε:

  «Νομίζω πως το σχολείο αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για να αναπτυχθεί το αίσθημα αυτοπροστασίας των παιδιών. Και αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο της πρόληψης. Η ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα. Και οι δύο ιστορίες κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» έχουν λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και μπορούν να αποτελέσουν συμπληρωματικό υλικό προς χρήση από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Επίσης, η καμπάνια έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας την έγκριση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που περιλαμβάνουν τον «Κανόνα των Εσωρούχων». Το πρώτο πρόγραμμα έχει ενταχθεί στην πιλοτική δράση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», με πιλοτική υλοποίηση σε όλα τα πειραματικά και πρότυπα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας, ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας (τάξεις Α’, Β’ Γ’ Δ’). και μπορούν οι εκπαιδευτικοί να το βρουν στο site μας στην εξής διεύθυνση https://enastapente.gr/pdf/kanonas_eswrouxwn.pdf ».