Σε δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της δημοφιλίας, στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, των βουλευτών και πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας που αναμένεται να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές στην Α’ Αθηνών.

Σταθερά διψήφια ποσοστά διαφοράς καταγράφει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά για τον δήμο της Αθήνας.

Ανατροπές στα μικρότερα κόμματα

Σε δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά με τίτλο το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης»καταγράφηκε η πρόθεση ψήφου των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών και μάλιστα υπάρχουν ανατροπές και στην εκλογική σειρά των μικρότερων κομμάτων.

Πρόθεση ψήφου για την Α΄ Αθηνών

Στην πρόθεση ψήφου των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜεΡΑ25 5,7%, το ΚΙΝΑΛ 5%, η Ελληνική Λύση 1,8%, Άλλο 6,5%, Λευκό-Άκυρο 1,3%, Δεν θα ψηφίσω 2%, Αναποφάσιστοι 11%.

Κικίλιας, Πιερρακάκης, Κεφαλογιάννη στις τρεις πρώτες θέσεις

Παράλληλα στην συγκεκριμένη έρευνα αποτυπώνονται και τα αποτελέσματα της δημοφιλίας, στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, των βουλευτών και πολιτικών της ΝΔ που πολιτεύονται ή αναμένεται να πολιτευτούν στην Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές.

Πρώτος στην λίστα είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 59%, ενώ δεύτερος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 40,5%. Στην τρίτη θέση με 39,5% εμφανίζεται η Όλγα Κεφαλογιάννη.