Η Υφυπουργός Παιδείας στο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει»

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή ανταποκρίθηκε θερμά στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετείχε  στη θεματική συζήτηση «Γεωγραφία και Εκπαίδευση», που διεξάγεται στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει».

Η Κ. Μακρή ανέφερε στον χαιρετισμό της «Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία και εκτιμώ το έργο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του αρχαιότερου πανεπιστημιακού τμήματος, που υπηρετεί το αντικείμενο της γεωγραφίας στην Ελλάδα, και, φέτος, συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Η Γεωγραφία στην Εκπαίδευση» … Το θέμα μας σήμερα ακούγεται φυσικό, αυτονόητο, δεδομένο.

Η σπουδαιότητά του, όμως, και η ουσία της διδασκαλίας του αξίζουν την προσοχή μας, την «δεύτερη και τρίτη ανάγνωση» των σκοπών, των προκλήσεων και των προοπτικών του στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η ευρεία έννοια της Γεωγραφίας, το αστείρευτο περιεχόμενό της, η εξελικτική και προοδευτική πορεία της επιστήμης της, συμβαδίζουν με τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές διαδρομές του ανθρώπου.

Και επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι να καμαρώσουμε μαθήτριες και μαθητές, ανθρώπους ικανούς να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση όλης της ζωής στον πλανήτη και τις επιπτώσεις, που έχουν και θα έχουν οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους, στους φυσικούς πόρους, στην παγκόσμια και τοπική οικονομία και κοινωνία, στο περιβάλλον.

Η εκπαίδευση είναι ένα δυναμικό σύστημα πολλαπλών συνιστωσών και το μάθημα της Γεωγραφίας πρωτοπορεί και καθοδηγεί τη συνένωση των δυνάμεων αυτών προς το μέλλον και την αειφορία.

Χαιρετίζω τους σκοπούς του συνεδρίου και προσβλέπω στην πραγματοποίησή τους και στην προώθηση της σύγχρονης Γεωγραφίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και στον κόσμο».

Προηγούμενο άρθροΣτο Ίλιον αυξάνεται το οξυγόνο.
Επόμενο άρθροΓαμήλια δεξίωση με μουσική στα… ακουστικά – Το ξεφάντωμα Ισραηλινών στη Μύκονο