Τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη συνόδεψε στις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε σήμερα στα Νοσοκομεία της Λακωνίας ο Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

Πάντα πίστευα ότι η πολιτική ασκείται και τα προβλήματα λύνονται με την επί τόπου εξέτασή τους από την πολιτική ηγεσία. Αυτό γίνεται από σήμερα το πρωί με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και φίλου Βασίλη Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία της Λακωνίας. Μαζί μας ήταν και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Κατά τις επισκέψεις συναντηθήκαμε με τις Διοικήσεις και εκπροσώπους του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε πραγματοποιήσει πριν 10 περίπου ημέρες με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία και του Διοικητού της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, έθεσα τόσο το θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Λακωνίας, όσο και το θέμα της αύξησης των κινήτρων που δίνονται σε νέους γιατρούς για να υπηρετήσουν σε αυτά, με απώτερο στόχο να σταματήσουν να κηρύσσονται οι διαγωνισμοί σε ορισμένες ειδικότητες άγονοι. Μεταξύ των πιθανών λύσεων που εξετάστηκαν ήταν και η πρόταση μετατροπής του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ ζώνης.

Ο αν. Υπουργός με ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ριζική μεταρρύθμιση των κινήτρων, με σκοπό να καταστούν όλα τα Νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας πιο ελκυστικά σε νέους γιατρούς. Παράλληλα, με διαβεβαίωσε και πάλι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να συμπεριληφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων της Λακωνίας στο πλαίσιο του επερχόμενου κύκλου προκηρύξεων του Υπουργείου Υγείας.