Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από πολλές επαφές και συναντήσεις για το θέμα, ενημερώθηκε από την γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Βίκυ Λοΐζου, την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, ότι η μελέτη ωρίμανσης του έργου: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ”, η οποία υπεβλήθη από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με προϋπολογισμό 536.000€, έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης – Υπουργείου Τουρισμού για το έτος 2021 και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για την πρόοδο αυτή, ενημερώθηκε, αμέσως, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή και της είχε θέσει, μεταξύ των άλλων εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου του και το ζήτημα της έγκρισης του συγκεκριμένου έργου.

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική για την υλοποίηση του εμβληματικού για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου έργου καθώς το Κέντρο αποτελεί σημαντικό εγχείρημα, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μνημεία, τις πολιτιστικές υποδομές της περιοχής και του ισχυρού και ηχηρού ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή θα συμβάλλει στην αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου και την ενδυνάμωση της εθνικής πολιτιστικής προβολής και κληρονομιάς.

Προηγούμενο άρθροΕπιθεώρηση εν πλω στη φρεγάτα «Σπέτσαι» αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Επόμενο άρθροΤα «πάρκα τσέπης» επεκτείνονται στις γειτονιές της Αθήνας – Μια νέα «όαση» πρασίνου στο Μεταξουργείο (pics)