Η επιτροπή των ειδικών έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό όπως η επέκταση του ωραρίου, η μουσική στην εστίαση και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση λένε «ναι» στη μείωση της διάρκειας του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινάει 01:30 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00.

Παράλληλα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ξανακουστεί μουσική, καθώς και σε αυτό οι λοιμωξιολόγο ήταν θετικοί. Παράλληλα από τον Ιούλιοθα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα οι αριθμός, θα ανέβει στα 300.

Τέλος από τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα με αυστηρά μέτρα όμως για τον κορωνοϊό.

Τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα τις κάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη χώρα.