Τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας με την ΚΟΦ του Κοινοβουλίου της Ρωσίας (pics)

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Παπαηλιού είχαν διαδικτυακή συνάντηση με την αντίστοιχη ΚΟΦ της Ρωσικής Δούμα, υπό τον Πρόεδρό της κ. Φεντιάεβ Πάβελ Μιχάιλοβιτς.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την αμοιβαία αποδοχή και από τις δύο Ομάδες Φιλίας, ότι συνδέονται μεταξύ τους με μακραίωνες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που εδράζονται σε κοινές πνευματικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες καθώς και σε κοινές ιστορικές εμπειρίες.

Εν συνεχεία, εστιάσθηκε σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, στην αμυντική συνεργασία και στη δυνατότητα σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων στον τομέα των μεταφορών. Επισημάνθηκε, ότι αποτελεί προσταγή της εποχής μας η συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της καταπολέμησης της Διεθνούς Τρομοκρατίας-Εξτρεμισμού και της διακίνησης των ναρκωτικών.

Έμφαση δόθηκε στον τομέα του Τουρισμού με το θέμα αποκατάστασης, λόγω πανδημίας, και επανέναρξης των τουριστικών ροών και του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ τονίστηκε, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει, για ταξιδιωτικούς σκοπούς, τόσο τα ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο και τα ρωσικά εμβόλια.

Σημειώνεται επίσης, ότι έγινε αναφορά στις πολυπληθείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία προς τιμήν του εορτασμού της Ελληνικής Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές για τη διεύρυνση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας μέσω περαιτέρω συναντήσεων των Ομάδων Φιλίας στο εγγύς μέλλον, ει δυνατόν και δια ζώσης, καθώς υφίσταται συγκεκριμένη ατζέντα που διέπεται από θεσμικό πλαίσιο σε πληθώρα τομέων συνεργασίας.

Προηγούμενο άρθροΆκης Σκέρτσος: «Η ανεύθυνη στάση και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα self test»
Επόμενο άρθροΠαρουσία των Κ. Καραμανλή και Ν. Χαρδαλιά εγκαινιάστηκε η γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στη Ρόδο