Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νησιά των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες των νησιωτικών περιοχών.

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας εξέθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους για την ενασχόλησή τους με αυτόν. Περαιτέρω, συζητήθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι τρόποι αντιμετώπισής της, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής, στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων, στο πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα ζώα, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη ελέγχου της προέλευσης των ποιοτικών προϊόντων, όπως η πατάτα της Νάξου, ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τήνου και στην στελέχωσή της με υπαλλήλους, με σκοπό την περίθαλψη των ζώων, αλλά και τη διεκπεραίωση υποθέσεων σχετικών με την υπηρεσία. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως Π.Γ.Ε. (προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης). Η ηγεσία του Υπουργείου, βαθιά ευαισθητοποιημένη σε τέτοιους είδους θέματα, δεσμεύτηκε για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.

«Ο πρωτογενής τομέας έπαιζε πάντα πρωτεύοντα ρόλο στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αλλά και να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους, τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την εναρμόνισή του με τις προκλήσεις του μέλλοντος» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Κέλλας: «Η ιατρική νικά την πανδημία και η ανοσία τη συνωμοσιολογία»
Επόμενο άρθροΝ. Κεραμέως για παράλληλο μηχανογραφικό: «Προτεραιότητά μας η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης»