Χρ. Κέλλας: «Η ιατρική νικά την πανδημία και η ανοσία τη συνωμοσιολογία»

Στο νομοσχέδιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό covid-19

«H ιατρική επιστήμη νικά την πανδημία και χάρη σε αυτήν έχει σωθεί η ανθρωπότητα και έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής! Γι’ αυτό, οφείλουμε να βάλουμε τέλος στα σενάρια και τους πολιτικούς καιροσκόπους που τα διακινούν επειδή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ακροατήριο σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή.»

Τα παραπάνω επισήμανε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ως πρώτος ομιλητής επί του νομοσχεδίου για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19, προσθέτοντας:

«Κανείς δεν “φακελώνεται” ούτε ελέγχεται ο πληθυσμός, όπως επικαλούνται κάποιοι “ψεκασμένοι”, όπως τους είχε χαρακτηρίσει και ο Πρωθυπουργός!  

Η ασφάλεια των πολιτών ενισχύεται χωρίς να παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μεταδώσει τον ιό στους συνανθρώπους του επειδή είναι αρνητής. Το πιστοποιητικό ισχύει έως ότου εξαλειφθεί ο κίνδυνος της πανδημίας και αφορά την επεξεργασία των απολύτως απαραίτητων στοιχείων όσων το εκδίδουν.

Οι αρχές διατηρούν τα συγκεκριμένα δεδομένα μόνο για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού και δεν τα αποθηκεύουν, όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου, που ορίζει την επεξεργασία τους σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ και τον εφαρμοστικό νόμο 4624/2019».

Τόνωση του τουρισμού

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι με το ψηφιακό πιστοποιητικό απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και αποκαθίστανται οικονομικές δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά  στα παράλια της Λάρισας και στην ανάγκη τόνωσης του τουρισμού, σημειώνοντας:

«Διασφαλίζεται η ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, εντός της εθνικής και της ευρωπαϊκής επικράτειας, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν υποβληθεί σε Rapid ή PCR tests, καθώς και στην περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Ακούσαμε από μεμονωμένες φωνές, απ’ την ελάσσονα αντιπολίτευση, γιατί εκδόθηκε η ΠΝΠ και κυρώνεται τόσο γρήγορα με το παρόν νομοσχέδιο … Ρωτήστε τους νησιώτες συμπατριώτες μας να σας πουν το γιατί και όχι μόνο αυτούς! Ρωτήστε τους συντοπίτες μου στα παράλια του Νομού Λάρισας, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που περιμένουν να δουν την τουριστική οικονομία να αναθερμαίνεται!  

Να γιατί, εκδόθηκε και κυρώνεται η ΠΝΠ, ώστε να καλυφθεί η επείγουσα ανάγκη των συμπατριωτών μας σε όλη τη χώρα να δουλέψουν! To δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και δεν κάμπτεται από συνωμοσιολογίες!».  

Η Ελλάδα πρότυπο στην ΕΕ χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ εστίασε ακόμη στο γεγονός ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θεσπίστηκε στην ΕΕ έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας  

«Χάρη στο αισθητήριο του Έλληνα Πρωθυπουργού, που συνέλαβε πρώτος την ανάγκη θέσπισης και έκδοσης του πιστοποιητικού, η ΕΕ αποκαθιστά την κοινωνική και οικονομική ζωή, ενώ η Ελλάδα καθίσταται πρότυπο αντιμετώπισης της πανδημίας και επανόδου στην κανονικότητα.

Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει και όραμα και πρόγραμμα, προκειμένου να φέρει γρήγορα τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης που λάβαμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».   

Δείτε την ομιλία εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤην έναρξη των εργασιών της συνόδου των υπουργών των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. θα κηρύξει ο πρωθυπουργός στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΣτο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νησιά των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας