Κ. Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΚΟΑ Λ. Καρυτινό – Τι συζήτησαν (pic)

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκάς Καρυτινός, έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε θερμό κλίμα αντάλλαξαν απόψεις για τη σημασία αλλά και την ιστορία της μουσικής από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το νέο CD της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη δισκογραφική εταιρεία Naxos με τίτλο «Ο Χορός των Κυμάτων».

Ο Λουκάς Καρυτινός, προσκάλεσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εμβληματική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που δίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στις 24 Ιουνίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση, τιμώντας την πρώτη Ορχήστρα της χώρας που συμπράττει με τον παγκοσμίως κορυφαίο πιανίστα Δανιήλ Τριφόνοφ υπό την έμπειρη μπαγκέτα του Λουκά Καρυτινού.

Στη συναυλία της ΚΟΑ στο Ηρώδειο, ερμηνεύονται τα έργα: Ισοκράτημα ενός παιδιού του Γιώργου Κουμεντάκη, Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και η Συμφωνία αρ.9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με τον Πρέσβη της Ινδίας Amrit Lugun στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΟ Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αξιοποίηση του εργοστασίου “Λαδόπουλου” στην Πάτρα