Κ. Καραμανλής: «Δρομολογημένα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 1,5 δισ. Ευρώ – Προτεραιότητα στις προβληματικές περιοχές»

0
0

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχουν δρομολογηθεί για όλη τη χώρα, με προτεραιότητα περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, είπε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χαράλαμπου Μαμουλάκη, ο κ. Καραμανλής απέρριψε τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «μόλις 110 εκατομμύρια θα διατεθούν σε έργα αρδευτικού χαρακτήρα, ενώ το ποσό αυτό αφορά κυρίως οδικούς άξονες και είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα θωρακίσει τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Τόνισε πως «αντίθετα από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν ξεπερνούσαν τα 100 με 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2019, και ο κρατικός μηχανισμός ξύπνησε μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και δρομολογεί αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ παίρνοντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Από εδώ και στο εξής τα αντιπλημμυρικά έργα δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τους οδικούς άξονες αλλά θα είναι έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο ώστε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την περιβαλλοντική ισορροπία. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνολικό ποσό ύψους 1,5 δισ. από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, μιλάμε για συγκεκριμένα έργα που έχουν εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποδεικνύει πως η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κλιματική αλλαγή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να επεκταθεί η χρηματοδότηση των έργων αξιοποιώντας όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here