Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Μ. Μπαρζανί: «Προοπτικές και ετοιμότητα για συνεργασία σε οικονομικό και πολιτιστικό τομέα» (pics)

Με τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στη συνεργασία, με επίκεντρο τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Εκφράστηκε δε ετοιμότητα για συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Καταγράφηκε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν την περιοχή μας και υπήρξε κοινή διαπίστωση πως ασφάλεια και σταθερότητα στον ευρύτερο χώρο αποτελούν κοινό στόχο και προϋποθέτουν σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούντ Μασούντ Μπαρτζανί, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Προηγούμενο άρθροΣτ. Γκίκας προς Αλ. Αυλωνίτη: «Αντί να αναλωνόμαστε σε Αντιπαραθέσεις να ενώσουμε τις Δυνάμεις μας για τον Εμβολιασμό των Πολιτών»
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τέσσερις συλλήψεις και 108 πρόστιμα των 300 ευρώ σε ελέγχους της Πέμπτης για την εφαρμογή των μέτρων