Μ. Βαρβιτσιώτης: «Με την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν θα ξεκινήσει μία καινούργια εποχή για την Ελλάδα»

Ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης συνόδευσε φωτογραφία της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό και θυμίζει την διαπραγμάτευση των πέντε ημερών και 100 ωρών στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2020.

«Αύριο με την επίσκεψη της κας Oύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα ξεκινήσει μία καινούργια εποχή για την Ελλάδα»,

Όπως υπογραμμίζει, η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα δώσει πρόσβαση στην ελληνική οικονομία στο μεγαλύτερο πακέτο που είχε ποτέ στην διάθεση της για δράσεις μετασχηματισμού της οικονομίας αλλά και στήριξη της κοινωνικής συνοχής».

«Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και μετά την κρίση του Covid19 η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί πολλές καινούργιες επενδύσεις που θα διαμορφώσουν την Ελλάδα 2.0 και θα δώσουν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους», τονίζει.

Επίσης ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι τα μεγέθη είναι πραγματικά σημαντικά με την Ελλάδα να παίρνει περίπου 41 δισεκατομμύρια από τον τακτικό προϋπολογισμό της Ένωσης 2021-2027. Όσα δηλαδή είχε πάρει και την προηγούμενη επταετία.

«Το ελληνικό πρόγραμμα καινοτόμησε και επιχειρεί να μοχλεύσει όλους αυτούς τους πόρους με δανεισμό για να φτάσουμε στο τελικό 57 δισ. ευρώ σχεδιασμό που ήδη έχουμε καταθέσει στην ΕΕ», σημειώνει. «Το συνολικό ποσό που με τους διάφορους τρόπους μπορεί να ενισχύσει την ελληνική οικονομία είναι ιλιγγιώδες αφού φτάνει την δυνατότητα να επενδυθούν στην χώρα κοντά στα 98 δισ. ευρώ».

«Για να πετύχουμε σε αυτή την διαπραγμάτευση που έφερε στην χώρα τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν ενίσχυση της ΕΕ μια μικρή ομάδα ανθρώπων δούλεψε σκληρά», αναφέρει. «Από τον Ιούλιο του 2019 είχαμε ξεκινήσει να διαπραγματευόμαστε για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Τότε προσπαθούσαμε να μην υποστούμε μειώσεις στη συμμετοχή της χώρας και αυτή η διαπραγμάτευση κράτησε ως την έναρξη της κρίσης του κορονοϊου».

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Επόμενο άρθροΔ. Αυγερινοπούλου: “Διευκολύνεται ο συνδυασμός επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής”