Ομιλία Γιάννη Πασχαλίδη υπέρ του νομοσχεδίο αναδιάρθρωσης της αθλητικής νομοθεσίας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  ««Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό  βήμα στο δρόμο της εξυγίανσης και της κάθαρσης στο χώρο του αθλητισμού.

Προχωρώντας σε ανάλυση των άρθρων του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι με τις προτεινόμενες διατάξεις εξορθολογίζεται η  αντικειμενική ευθύνη των ομάδων για τη δράση των φιλάθλων τους και προβλέπεται ένα σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων ενώ σε περίπτωση πράξεων βίας, αν δεν ταυτοποιηθούν οι δράστες,  προβλέπονται κυρώσεις σε βάρος του συνόλου των μελών της λέσχης ή των λεσχών που μετείχαν στη μετακίνηση.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, επίσης, αναφέρθηκε στην κατάργηση της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Football League) και στη θέσπιση δύο επαγγελματικών κατηγοριών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, (α) το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και (β) το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2).

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής συνεχάρη τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την τεράστια μάχη που δίνει για τον εκδημοκρατισμό και το νοικοκύρεμα του αθλητισμού με βάση την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την  ισοτιμία, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα αυτό.

Προηγούμενο άρθροΣπ. Λιβανός σε Χρ. Κέλλα: “Υπό εξέταση η νομιμότητα και η σκοπιμότητα των φωτοβολταϊκών στην Αετοράχη Ελασσόνας”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Σπ. Λιβανού – Θ. Δαβάκη για τα αγροτικά θέματα της Λακωνίας