Μ. Βορίδης: «Δεν είναι άποψή μας το “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ” – 72,16% το ποσοστό επιτυχίας στους διαγωνισμούς για την πολιτογράφηση»

Το ποσοστό επιτυχίας, που αγγίζει το 72,16%, των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς για την πολιτογράφηση και απόκτηση της ιθαγένειας, ανέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός των Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Κ. Ζαχαριάδη που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί να δυσκολέψει την απόκτηση της ιθαγένειας είπε: « πως λοιπόν είναι δύσκολα θέματα αφού τα απάντησε τόσο υψηλό ποσοστό;».

«Εσείς μας κατηγορείτε για δύσκολα θέματα. Η άκρα δεξιά μας κατηγορεί για εύκολα θέματα. Απαντώ σε εκείνους που λένε «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ… πως αυτό δεν είναι άποψη της κυβέρνησης, ούτε και δική μου. Η άποψη μου είναι πως για την απόδοση ιθαγένειας πρέπει να διαπιστώνεται ο ισχυρός δεσμός με τη χώρα», διευκρίνισε ο υπουργός.

«Πρέπει να σπάσουμε τα τείχη του ρατσισμού, να αναβαθμιστούμε σε σύγχρονη χώρα και να μην βάζουμε εμπόδια δεκαθλητή στον υποψήφιο προς πολιτογράφηση», αντίτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Νέρα: Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Μπάμπη ήταν παιδικός φίλος της Καρολάιν
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά: Μόνος του σε κελί ο 32χρονος πιλότος