Ενημέρωση Γιάννη Πασχαλίδη στους επαγγελματίες τουρισμού: “Είσοδος τουριστών και με rapid tests”

Όπως είχε μοιραστεί προ δύο εβδομάδων, και μετά από σχετική πληροφόρηση που έλαβε, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει τους επαγγελματίες τουρισμού πως επιτρέπεται η είσοδος τουριστών στη χώρα μας και με διενέργεια rapid tests, όπως θα επικυρωθεί και με σχετική ΚΥΑ.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η είσοδος τουριστών, οι οποίοι θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα (α) τόσο με μοριακό τέστ (PCR) εντός 72 ωρών (β) όσο και κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Επίσης, προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση ισχύει για τους ανηλίκους από 12 ετών και άνω, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα (6 ετών και άνω).

Τέλος, σε απάντηση των ανησυχιών που εκφράστηκαν στον Βουλευτή, ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραμένει και θα παραμείνει ανοικτός!

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η σχέση μου με τον κόσμο του τουρισμού είναι είναι διαρκής, σταθερή, βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μου εκφράστηκαν ανησυχίες για το κόστος του PCR, το οποίο σε συνδυασμό με την υποχρέωση υποβολής των μικρών παιδιών σ’αυτό, ανέβαζε υπερβολικά το κόστος εισόδου στη χώρα. Τις εξέφρασα αμέσως στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο έχω ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, και συζητήσαμε για να βρούμε μια λύση. Σήμερα φτάνουμε αισίως στην επίλυση ενός ακόμα ζητήματος, που προκαλούσε ανησυχίες στους επαγγελματίες του τουρισμού. Ευχαριστώ τον Υπουργό για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές του.»

Προηγούμενο άρθροΠερικλής Μαντάς: «”Ναι” από Θ. Σκυλακάκη για αναδιάρθρωση σύκου μέσω Ταμείου Ανάκαμψης»
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Την Πέμπτη πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρες – Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή