Δ. Κούβελας: Ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα σύνορα μας για τους επισκέπτες οδικού τουρισμού

Ο οδικός τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας.

«Οι τουρίστες από τα Βαλκάνια τονώνουν οικονομικά, κάθε χρόνο, τη Βόρεια Ελλάδα. Φέτος, λόγω της πανδημίας η ροή των επισκεπτών που θα ταξιδέψουν με το δικό τους αυτοκίνητο αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη», είπε ο κ. Κούβελας, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα προβλήματα που παρατηρούνται στις πύλες εισόδου των χερσαίων συνόρων, κυρίως στον Προμαχώνα και τους Ευζώνους.

Ο κ. Κούβελας ζήτησε τη βελτίωση των συνθηκών στις παραπάνω πύλες εισόδου ώστε να εξυπηρετούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται οι τουρίστες. «Η εικόνα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στη ροή των αυτοκινήτων μόνο κακό κάνουν στον τουρισμό μας. Οι απαραίτητοι έλεγχοι, σε όλα τα επίπεδα, στα χερσαία σύνορα πρέπει να συνεχίσουν να είναι συνεπείς και ενδελεχείς αλλά οι διαδικασίες να επιταχυνθούν, ώστε οι τουρίστες να φτάνουν στον προορισμό τους χωρίς να αγανακτούν» τόνισε ο κ. Κούβελας προσθέτοντας ότι η ενίσχυση, με το απαραίτητο προσωπικό, στους συνοριακούς σταθμούς μας είναι απολύτως αναγκαία.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες τοποθέτησης νέων γραμμών διόδου, στο τελωνείο του Προμαχώνα, που πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα για την ταχύτερη διέλευση των αυτοκινήτων και υπογράμμισε ότι «η αναγκαιότητα της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών στους χερσαίους μας σταθμούς έρχεται από το παρελθόν και βρίσκει σήμερα λύση».

Ο Υπουργός κ. Θεοχάρης συμφώνησε στη σημασία του οδικού τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας στη Μακεδονία το 2021 και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει φέτος η Βόρεια Ελλάδα. Συμφώνησε με τον κ. Κούβελα ότι είναι αναγκαία η αγαστή συνεργασία όλων των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατόν η ροή των επισκεπτών.

Επίσης ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεδριακή αγορά της χώρας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αβεβαιότητα. «Είναι αναγκαίος ο άμεσος καθορισμός ασφαλών και βιώσιμων υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα επιτρέψουν επιτέλους τον προγραμματισμό συνεδρίων», είπε χαρακτηριστικά..

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανοδική πορεία που ακολουθεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η στρατηγική για να αναπτυχθεί ως «home port», δηλαδή να ξεκινούν κρουαζιερόπλοια από την πόλη, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Προηγούμενο άρθροΜ. Χαρακόπουλος: “Η ιστορική γνώση είναι «οξυγόνο ζωής» για το έθνος μας”
Επόμενο άρθροΘ. Ζεμπίλης: Η χώρα μας πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας!