Στ. Γκίκας: «Επιλύεται το Ζήτημα των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας»

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε χθες το βράδυ και συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, επιλύεται το ζήτημα που είχε προκύψει με το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, παρατείνονται κατά τρεις μήνες οι συμβάσεις ΙΔΟΧ που έληγαν αυτό τον μήνα.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μετά την κατάθεση της τροπολογίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που μεταφέραμε τα προβλήματα στελέχωσης του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας στην Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, λάβαμε τη δέσμευση για την επίλυσή τους.

Το πρώτο βήμα έγινε με την προσωρινή απόσπαση διοικητικών υπαλλήλων της ΠΥΤ στο ΙΕΚ, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες.

Το δεύτερο βήμα έγινε προ εβδομάδος με επείγον έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού προς όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου ανά την Επικράτεια, με το οποίο τους ενημερώνει για τη, δυνατότητα απόσπασης στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, με κάλυψη των εξόδων διαμονής τους.

Το τρίτο βήμα γίνεται σήμερα με την κατατεθείσα τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία παρατείνει κατά τρεις μήνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου του διοικητικού προσωπικού που ήδη υπηρετεί στο ΙΕΚ. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνεχής παρουσία διοικητικού προσωπικού, έως ότου γίνουν οι νέες προσλήψεις για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Ευχαριστώ θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού η οποία στηρίζει εμπράκτως την εύρυθμη λειτουργία του ΙΕΚ Κέρκυρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κα Ζαχαράκη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή μου, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 16 – 17 Ιουλίου, όπου θα της δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθεί και το ΙΕΚ Κέρκυρας, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν άποψη για το έργο του, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.»

Προηγούμενο άρθρο«Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» – Το νομοσχέδιο παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης (pics)
Επόμενο άρθροΕνημέρωση Γ. Πασχαλίδη στους πλημμυροπαθείς Νέστου 2018 – Θέμα ημερών η απόφαση για τις αποζημιώσεις