Προβάδισμα ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη στους δείκτες της MRB. Ποσοστό 36,8% στη ΝΔ έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στο 36% η διαφορά στην παράσταση νίκης.

Οι τάσεις της MRB δίνουν νέα στοιχεία για το πως κινείται αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα, τι ψηφίζουν οι πολίτες, αλλά και ποιος αρχηγός είναι ο πιο δημοφιλής.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, οι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα της MRB επιλέγουν ΝΔ σε ποσοστό 36,8% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να βρίσκεται δηλαδή στις 13 μονάδες.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,1% και ακολουθει το ΚΚΕ με 5,2%

Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου λαμβάνει 3,5% και το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, με 3% μπαίνει οριακά στη Βουλή, σε περίπτωση βέβαια που είχαμε σήμερα εκλογές.

Σε γράφημα της MRB βλέπουμε και την εξέλιξη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτυπώνεται η επικράτηση της ΝΔ από τον Δεκέμβριο του 2019. Τότε το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απολάμβανε διαφορά 12,3%. Τον Ιούνιο του 2019 η διαφορά φτάνει στο 12,9%. Η πιο μεγάλη διαφορά καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2020 με 18,2%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης προηγείται και μάλιστα σε πολύ υψηλά επιπεδα η Νέα Δημοκρατία, αν και το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει περίπου 6 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Πλέον, η διαφορά είναι στο 36% στην παράσταση νίκης (54,7% ΝΔ έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ), όταν τον Δεκέμβριο του 2020 η διαφορά ήταν στο 42,8%.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει την πρωτιά στη δημοφιλία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και δη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στις 9,5 μονάδες, δηλαδή ποσοστά 34% έναντι 24,5% αντιστοίχως.

Η Φώφη Γεννηματά είναι τρίτη με 5,6%, ενώ τέταρτος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης με 4,2%.

Στη σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα (εξαιρουμένων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών) η διαφορά εκτοξεύεται στις σχεδόν 20 μονάδες, 42,5% για τον πρωθυπουργό και 31,6% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις τάσεις τις MRB, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 68,8% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 64,3%.

Προηγούμενο άρθρο«Δεν είπαμε ποτέ να βγουν οι μάσκες» – Τι λένε οι ειδικοί για τις εικόνες χαλάρωσης στους δρόμους
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζει ο πατέρας του Γιακουμάκη: Η δικαίωση για τον Βαγγέλη, αν και ο πόνος δεν φεύγει ποτέ